Gratis webinarer i 2025

Vi tilbyr 6 aktuelle og interessante webinarer i 2025 - gratis for våre medlemmer.

Vi har lyttet til tilbakemelding fra våre medlemmer på hva dere ønsker å vite mer om, og har satt opp følgende webinarserie for 2025:


11. februar: Alt du vil vite om medisinering, men aldri turt å spørre om

Vi har invitert Hilde Frøyland til å snakke om dette viktige temaet. Frøyland er farmasøyt på Diakonhjemmet, og er lidenskapelig opptatt av dette komplekse temaet. Hun har blant annet skrevet en bok om viktigheten av god dialog mellom behandler og pasient. Medisinering kan være komplisert, særlig hvis man går på ulike medisiner over lang tid. Det er fort gjort å glemme både navn og formål med medisiner man har tatt over lang tid.

Les mer her.


2. april: Hva skjer egentlig i kroppen når du er fysisk aktiv, og hvordan endrer du vaner

Vi har invitert Andreas Lycke, fysioterapeut og Norges eneste sertifiserte vanecoach, til å snakke om hva som egentlig skjer i kroppen når du beveger deg og hvilke effekter det har på hjernen, hjertet, muskler og stoffskifte. Andreas er opptatt av motivasjon og hva som skal til for å få til varig endring, og har gitt ut boken Vaner som varer – 7 nøkler til et bedre liv.

Les mer og meld deg på her.


4. juni: Hvordan påvirker kostholdet stoffskifte og hvilke endringer kan være gode for meg?

Vi har invitert Inge Lindseth, klinisk ernæringsfysiolog ved House of Health, til å snakke om dette komplekse temaet. Lindseth er opptatt av at kostholds- og livsstilveiledning er forståelig og gjennomførbart slik at det kan varige resultater. Lindseth sitt mål er at man oppnår økt overskudd, økt matglede, ingen plagsom sultfølelse mellom måltidene og et ukomplisert forhold til mat.


27. august: Overgangsalder og stoffskifte – hva bør du vite?

Vi har invitert Erik Fink Eriksen, spesialist i endokrinologi og indremedisin, til å snakke om dette. Eriksen er professor emeritus ved Universitetet i Oslo, og jobber til daglig på Spesialistsenteret Pilestredet Park i Oslo. Legene her er spesialister i indremedisin og gynekologi, og har lang erfaring med blant annet hormonsykdommer.


22. oktober - Graviditet og lavt stoffskifte - hva bør du vite?

Lavt stoffskifte ved graviditet kan ha en rekke mulige skadeeffekter og skal derfor behandles. Vi har invitert Lars Omdal til å snakke om dette viktige temaet.


26. november: Mental helse og stoffskiftesykdom

En stoffskiftediagnose påvirker mange prosesser i kroppen, også de kognitive og mentale. Dårlig regulert stoffskifte kan påvirke den mentale helsen, og dette webinaret vil ta for seg samspillet mellom de to. 


Alle våre webinarer går på kveldstid, på Zoom vanligvis i tidsrommet 19-20. Vi begynner med 45 minutter med foredrag etterfulgt av 15 minutter med spørsmål og svar. Webinarene er et gratis medlemstilbud.

 

Andre innlegg

Av Lasse Jangaas 17. juli 2025
Kristine fikk Hashimotos som 31-åring:
Av Lasse Jangaas 27. juni 2025
Skal du ha med deg stoffskiftemedisinene på stranda i sommer? På telttur? Ha dem i bagasjerommet på bilen? Eller bare være lenge ute i sola? Da bør du være klar over at det er en stor sjanse for at medisinene dine ikke tåler den sterke varmen. Heldigvis finnes det løsninger. Mange er uvitende om at medisinene deres ikke skal utsettes for temperaturer over 25 grader – eller fuktighet. Levaxin er blant mange medisiner som ikke skal oppbevares i over 25 grader. Og medisiner skal ikke oppbevares på badet, fordi det oppstår fuktighet som kan skade eller svekke medisinene der. Kan gi nye bivirkninger Vel så ille er det å utsette medisinene for sterk varme og direkte sollys. Da er det fare for at virkestoffene skades, og effekten av medisinene reduseres. I noen tilfeller kan medisinene også gi flere eller andre bivirkninger. Det er kanskje ikke så farlig for pakken din med Paracet, men langt verre dersom du for eksempel tar stoffskiftemedisiner som Levaxin, der doseringen av virkestoffene er helt avgjørende. Alle medisiner har informasjon om oppbevaring i pakningsvedlegget, og de fleste skal oppbevares i romtemperatur. Noen medisiner, som for eksempel insulin, skal oppbevares i kjøleskap. Mange tenker ikke over dette når de skal ligge på stranda eller er på telttur på dager med sterk varme. Noen oppbevarer også dosetten med de daglige dosene medisin i vinduskarmen, noe som frarådes sterkt av akkurat de samme grunnene. Står sola på mot vinduet, blir det nemlig altfor varmt for medisinene. (Artikkelen fortsetter under bildet.)
Av Lasse Jangaas 26. juni 2025
De fleste er hos legen når de får diagnosen. Janne Amble var på TV. Tekst og foto: Lasse Jangås Så er hun ikke helt som alle andre: En journalist som dukker opp før avtalt tid. En kvinne som ikke sier at hun hater å bli fotografert. Systematikeren som lett vimsete nettopp parkerte sykkelen feil, ikke helt vet hva klokka er og som dessverre har kommet i skade for å ta med seg ektemannens nøkler på vei ut døra. Ikke minst: Hun som hevder å ha funnet sin egen vei ut av stoffskifteproblemene. 4 x Gullruten Kanskje er sannheten at hun faktisk er som alle andre? At en av suksessfaktorene er hennes mot til også å vise fram menneskelig usikkerhet, nysgjerrighet og sårbarhet – og faktisk være seg selv på TV? I så fall har Janne Amble funnet den ideelle kollega på jobben; Kadafi Zaman innehar de samme kvalitetene – rausheten, ydmykheten og fagkompetansen som skal til for å nå hjem hos det norske folk. Og ulike juryer. Glimrende journalistikk kombinert med en befriende ujålete og autentisk tilstedeværelse på skjermen har gitt dem Gullruten i 2021, 2023, 2024 og 2025 for suksessen «Norge bak fasaden» på TV2. Over en million seere på episodene Dødsenglene . (Artikkelen fortsetter under bildet.)
Se flere innlegg