Sommercamp med Stoffskifteforbundet Ung

Meld deg på

Bli med på sommercamp med Stoffskifteforbundet Ung 19.-22. juni i Kragerø.

Stoffskifteforbundet Ung inviterer til Sommercamp 19.-22. juni på Kragerø Sportell og Apartments. Dette blir dager fylt med inspirerende foredrag, erfaringsutveksling, morsomme aktiviteter, deilig mat og muligheten til å knytte nye vennskap. Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å delta på, og vi oppfordrer deg til å være med på det som passer for deg. I vårt fellesskap vil du oppleve forståelse og aksept, uansett hvor stort eller lite ditt overskudd er.


Aktiviteter vi planlegger:

  • Yogaøkter for avslapning
  • Kajakkpadling langs vakre kystlinjer
  • Spennende RIB-tur til Jomfruland


I tillegg vil vi ha spennende foredragsholdere som snakker om ulike temaer som er høyaktuelle for oss som lever med stoffskiftesykdom.


Foredragsholdere:

  • Lars Zachariassen: Lars er fysioterapeut med videreutdanning i kognitiv terapi og idrett. Han er kjent for sine engasjerende foredrag om fysisk og psykisk helse, livskvalitet og motivasjon. Med over 60 årlige foredrag tilpasset ulike målgrupper, inspirerer han til positive endringer og økt livskvalitet.
  • Ida Hodneland: Ida er utdannet kostholdsveileder fra Tunsberg Medisinske Skole og brenner for helhetlig helse. Hun deler verdifulle erfaringer og innsikt rundt kosthold og velvære, med fokus på hvordan mat påvirker både kropp og sinn.
  • Ragnhild Skari Iuell: Ragnhild vil snakke om hva stoffskiftesykdom er, og hva vi som har en stoffskiftesykdom bør følge med på og være obs på.
  • Marita Stifoss Johnsen: Marita vil dele sin personlige reise fra symptomer og diagnose til en fungerende behandling, og hvordan hun har navigert gjennom utdanning og arbeidsliv med lavt stoffskifte. Hun vil også dele sine fem beste råd for å mestre hverdagen.


For mer informasjon om stedet og fasilitetene, sjekk ut Kragerø Sportell & Apartments sin nettside.


Priser med overnatting: Medlemmer: 2 000 kr. Ikke-medlemmer: 3 000 kr. Ledsager: 2 000 kr.

Priser uten overnatting: Medlemmer: 1 500 kr. Ikke-medlemmer: 2 500 kr. Ledsager: 1500 kr.

Billettavgift til Hoopla kommer i tillegg.


Prisen inkluderer alle aktiviteter, overnatting og måltider. Synes du det kan være skummelt å dra alene? Det er fullt mulig å ha med en ledsager.


Ta gjerne kontakt med ditt lokale lokallag for å høre om muligheten til å få økonomisk støtte for å delta på arrangementet. Frist for påmelding er 1. juni.


Har du spørsmål? Ta kontakt med Marita (styreleder i Stoffskifteforbundet Ung). Kontaktinformasjon: • Telefon: 974 86 817 • E-post: ung@stoffskifteforbundet.org


Vi gleder oss til å tilbringe noen fantastiske dager sammen med deg!


Meld deg på

Andre innlegg

Av Lasse Jangaas 27. juni 2025
Skal du ha med deg stoffskiftemedisinene på stranda i sommer? På telttur? Ha dem i bagasjerommet på bilen? Eller bare være lenge ute i sola? Da bør du være klar over at det er en stor sjanse for at medisinene dine ikke tåler den sterke varmen. Heldigvis finnes det løsninger. Mange er uvitende om at medisinene deres ikke skal utsettes for temperaturer over 25 grader – eller fuktighet. Levaxin er blant mange medisiner som ikke skal oppbevares i over 25 grader. Og medisiner skal ikke oppbevares på badet, fordi det oppstår fuktighet som kan skade eller svekke medisinene der. Kan gi nye bivirkninger Vel så ille er det å utsette medisinene for sterk varme og direkte sollys. Da er det fare for at virkestoffene skades, og effekten av medisinene reduseres. I noen tilfeller kan medisinene også gi flere eller andre bivirkninger. Det er kanskje ikke så farlig for pakken din med Paracet, men langt verre dersom du for eksempel tar stoffskiftemedisiner som Levaxin, der doseringen av virkestoffene er helt avgjørende. Alle medisiner har informasjon om oppbevaring i pakningsvedlegget, og de fleste skal oppbevares i romtemperatur. Noen medisiner, som for eksempel insulin, skal oppbevares i kjøleskap. Mange tenker ikke over dette når de skal ligge på stranda eller er på telttur på dager med sterk varme. Noen oppbevarer også dosetten med de daglige dosene medisin i vinduskarmen, noe som frarådes sterkt av akkurat de samme grunnene. Står sola på mot vinduet, blir det nemlig altfor varmt for medisinene. (Artikkelen fortsetter under bildet.)
Av Lasse Jangaas 26. juni 2025
De fleste er hos legen når de får diagnosen. Janne Amble var på TV. Tekst og foto: Lasse Jangås Så er hun ikke helt som alle andre: En journalist som dukker opp før avtalt tid. En kvinne som ikke sier at hun hater å bli fotografert. Systematikeren som lett vimsete nettopp parkerte sykkelen feil, ikke helt vet hva klokka er og som dessverre har kommet i skade for å ta med seg ektemannens nøkler på vei ut døra. Ikke minst: Hun som hevder å ha funnet sin egen vei ut av stoffskifteproblemene. 4 x Gullruten Kanskje er sannheten at hun faktisk er som alle andre? At en av suksessfaktorene er hennes mot til også å vise fram menneskelig usikkerhet, nysgjerrighet og sårbarhet – og faktisk være seg selv på TV? I så fall har Janne Amble funnet den ideelle kollega på jobben; Kadafi Zaman innehar de samme kvalitetene – rausheten, ydmykheten og fagkompetansen som skal til for å nå hjem hos det norske folk. Og ulike juryer. Glimrende journalistikk kombinert med en befriende ujålete og autentisk tilstedeværelse på skjermen har gitt dem Gullruten i 2021, 2023, 2024 og 2025 for suksessen «Norge bak fasaden» på TV2. Over en million seere på episodene Dødsenglene . (Artikkelen fortsetter under bildet.)
Av Carita 23. juni 2025
27. august kl. 19.00 kan du høre endokrinolog og indremedisiner Erik Fink Eriksen snakke om overgangsalder og stoffskiftesykdom. Hvordan vet du egentlig hva som er hva?
Se flere innlegg