Nye brosjyrer

Med ny logo, nettside og nytt design av Thyramagasinet kommer selvsagt også oppdaterte brosjyrer.


Stoffskifteforbundet har produsert opp flere varianter som kan lastes ned i pdf her og leses når du selv ønsker.


Les brosjyren "Til Arbeidsgiver" her - informasjon om høyt og lavt stoffskifte og hvordan sykdommene kan påvirke arbeidshverdagen. Inneholder spørsmål som kan være gode å bruke i dialog med arbeidsgiver for å få økt forståelse for hva du står i som stoffskiftesyk.


Brosjyren "Graviditet og stoffskiftesykdom" - inneholder informasjon for deg som er eller planlegger å bli gravid. Mange opplever endringer i stoffskiftet under og etter en graviditet og noen kan oppdage en stoffskiftesykdom i løpet av en graviditet. Denne brosjyren har tips og råd til deg som planlegger en graviditet, og tips til oppfølging gjennom graviditeten.


"Barn og ungdom med stoffskiftesykdom" - Hvordan kan hverdagen for barn med en stoffskiftesykdom bli så bra som mulig? Denne brosjyren inneholder verdifull informasjon og tips til deg som er ung eller foresatt til et barn med stoffskiftesykdom. Den er god å ha med seg inn i møter med skolen, for å kunne tilrettelegge hverdagen dersom det er behov for dette.


"Hva bør du tenke på når du har høyt stoffskifte?" - liten, sammenbrettbar brosjyre med hva du bør følge opp med legen din, blodprøveverdier og litt om det å leve med høyt stoffskifte. Brosjyren inneholder også et blodprøvekort så du kan holde oversikt over de siste verdiene dine og følge med på verdier og dosering, i samråd med legen din.


"Hva er høyt stoffskifte?" - tosidig flyer med beskrivelse av sykdommen og symptombilde.


"Hva bør du tenke på når du har lavt stoffskifte?" - liten, sammenbrettbar brosjyre med hva du bør følge opp med legen din, blodprøveverdier og litt om det å leve med lavtstoffskifte. Brosjyren inneholder også et blodprøvekort så du kan holde oversikt over de siste verdiene dine og følge med på verdier og dosering, i samråd med legen din.


"Hva er lavt stoffskifte" -  tosidig flyer med beskrivelse av sykdommen og symptombilde.






Andre innlegg

Av Lasse Jangaas 17. juli 2025
Kristine fikk Hashimotos som 31-åring:
Av Lasse Jangaas 27. juni 2025
Skal du ha med deg stoffskiftemedisinene på stranda i sommer? På telttur? Ha dem i bagasjerommet på bilen? Eller bare være lenge ute i sola? Da bør du være klar over at det er en stor sjanse for at medisinene dine ikke tåler den sterke varmen. Heldigvis finnes det løsninger. Mange er uvitende om at medisinene deres ikke skal utsettes for temperaturer over 25 grader – eller fuktighet. Levaxin er blant mange medisiner som ikke skal oppbevares i over 25 grader. Og medisiner skal ikke oppbevares på badet, fordi det oppstår fuktighet som kan skade eller svekke medisinene der. Kan gi nye bivirkninger Vel så ille er det å utsette medisinene for sterk varme og direkte sollys. Da er det fare for at virkestoffene skades, og effekten av medisinene reduseres. I noen tilfeller kan medisinene også gi flere eller andre bivirkninger. Det er kanskje ikke så farlig for pakken din med Paracet, men langt verre dersom du for eksempel tar stoffskiftemedisiner som Levaxin, der doseringen av virkestoffene er helt avgjørende. Alle medisiner har informasjon om oppbevaring i pakningsvedlegget, og de fleste skal oppbevares i romtemperatur. Noen medisiner, som for eksempel insulin, skal oppbevares i kjøleskap. Mange tenker ikke over dette når de skal ligge på stranda eller er på telttur på dager med sterk varme. Noen oppbevarer også dosetten med de daglige dosene medisin i vinduskarmen, noe som frarådes sterkt av akkurat de samme grunnene. Står sola på mot vinduet, blir det nemlig altfor varmt for medisinene. (Artikkelen fortsetter under bildet.)
Av Lasse Jangaas 26. juni 2025
De fleste er hos legen når de får diagnosen. Janne Amble var på TV. Tekst og foto: Lasse Jangås Så er hun ikke helt som alle andre: En journalist som dukker opp før avtalt tid. En kvinne som ikke sier at hun hater å bli fotografert. Systematikeren som lett vimsete nettopp parkerte sykkelen feil, ikke helt vet hva klokka er og som dessverre har kommet i skade for å ta med seg ektemannens nøkler på vei ut døra. Ikke minst: Hun som hevder å ha funnet sin egen vei ut av stoffskifteproblemene. 4 x Gullruten Kanskje er sannheten at hun faktisk er som alle andre? At en av suksessfaktorene er hennes mot til også å vise fram menneskelig usikkerhet, nysgjerrighet og sårbarhet – og faktisk være seg selv på TV? I så fall har Janne Amble funnet den ideelle kollega på jobben; Kadafi Zaman innehar de samme kvalitetene – rausheten, ydmykheten og fagkompetansen som skal til for å nå hjem hos det norske folk. Og ulike juryer. Glimrende journalistikk kombinert med en befriende ujålete og autentisk tilstedeværelse på skjermen har gitt dem Gullruten i 2021, 2023, 2024 og 2025 for suksessen «Norge bak fasaden» på TV2. Over en million seere på episodene Dødsenglene . (Artikkelen fortsetter under bildet.)
Se flere innlegg