Webinarer i 2024

Stoffskifteforbundets webinar-serie – et gratistilbud for deg som er medlem 

Vi vet at kunnskap er gull, og dette er noe vi er opptatt av å bringe til våre medlemmer. Derfor byr vi med jevne mellomrom på ulike webinarer med spesifikke tema som vi vet våre medlemmer er opptatt at. Vi har ca. et webinar i måneden, og noen av temaene angår mange, mens andre er rettet mer mot spesifikke grupper. 


Alle webinarene er gratis for medlemmer. Man velger selv om man vil delta «live» eller se det i opptak i etterkant. Opptaket er tilgjengelig i fem dager. 



Kommende webinar: 


Torsdag 7. mars:

Sex og samliv 

I dette webinaret skal vi stille mange av de vanskelige spørsmålene, som vi vet mange lurer på!
Hvordan påvirker sykdommen ditt sexliv?

Vi har invitert Sidsel Schaller til å komme og snakke med oss. Sidsel er utdannet psykolog og er spesialist i klinisk psykologi og klinisk sexologi. Hun har mer enn 20 års klinisk erfaring i arbeid med seksuell helse og seksuelle problemer. Hun underviser på flere universiteter og spesialist- og etterutdanninger, veileder organisasjoner, fagfolk og studenter og er i ferd med å fullføre en PhD innen helsepsykologi om eldre menneskers seksuelle helse.

Webinaret dekker noen av de vanlige utfordringer mennesker med stoffskiftesykdommer kan oppleve i forhold til seksualitet, og ikke minst vil vi snakke om hvilke muligheter du har for å forbedre din seksuelle opplevelse.

Det vil bli mulighet for å stille spørsmål, anonymt om ønskelig.


Du kan melde deg på ved å klikke på denne lenken.


Sidsel Schaller


Onsdag 17. april

Hva trenger du å vite når du er ung (15-25) og har lavt stoffskifte? med Lars Omdal

Lars Omdal studerte medisin ved Universitetet i Oslo, og har tilleggsutdannelse innen funksjonell medisin, miljø- og ernæringsmedisin, og akupunktur. Han har de siste 10 årene hatt legepraksis på Balderklinikken med en helhetlig og naturlig fokusert tilnærming til helse og mange vanlige plager og sykdommer.

 

Spesiell interesse har han for hormoner (endokrinologi), og alle de komplekse sammenhengene som finnes mellom psykiske forhold, nervesystemet, hormonene og immunsystemet. Dette fagfeltet får økende grad av oppmerksomhet, og kalles av enkelte for psyko-nevro-endokrino-immunologi. Sentrale underliggende faktorer for mange typiske helseplager i dag finnes i ubalanser i dette komplekse systemet, og det er mulig å påvirke det bl.a. ved å endre stress-respons mønstre og kosthold. Hans erfaring er at det er mange som kan bli vesentlig bedre med en slik helhetlig tilnærming av plager de ikke har fått god nok hjelp til tidligere, verken i det vanlige helsevesenet eller med alternativ medisin. Omdal sitter også i faglig råd i Stoffskifteforbundet.


Påmelding kommer snart!


Lege Lars Omdal

Tidligere webinarer:

Onsdag 7. februar: Fatigue stress og smerte med Frauke Musial


Frauke Musial er professor i helsetjeneste-forskning ved universitetet i Tromsø. Hun er utdannet psykolog, med fokus på psykobiologi og psykofysiologi, og ble utnevnt som Norges første professor innen alternativ behandling i 2015. 


Frauke snakket om: 

  • Hva er egentlig fatigue, stress og smerte - ut fra et nevrobiologisk perspektiv? 
  • Hva skjer i hjernen når kroppen opplever og utsettes for disse symptomene? 
  • Hva er helseeffektene av å oppleve en slags “tapt kontroll” 
  • Hva kan du gjøre for å håndtere disse symptomene? 


Foredragsholder Frauke Musial

Andre innlegg

Av Lasse Jangaas 17. juli 2025
Kristine fikk Hashimotos som 31-åring:
Av Lasse Jangaas 27. juni 2025
Skal du ha med deg stoffskiftemedisinene på stranda i sommer? På telttur? Ha dem i bagasjerommet på bilen? Eller bare være lenge ute i sola? Da bør du være klar over at det er en stor sjanse for at medisinene dine ikke tåler den sterke varmen. Heldigvis finnes det løsninger. Mange er uvitende om at medisinene deres ikke skal utsettes for temperaturer over 25 grader – eller fuktighet. Levaxin er blant mange medisiner som ikke skal oppbevares i over 25 grader. Og medisiner skal ikke oppbevares på badet, fordi det oppstår fuktighet som kan skade eller svekke medisinene der. Kan gi nye bivirkninger Vel så ille er det å utsette medisinene for sterk varme og direkte sollys. Da er det fare for at virkestoffene skades, og effekten av medisinene reduseres. I noen tilfeller kan medisinene også gi flere eller andre bivirkninger. Det er kanskje ikke så farlig for pakken din med Paracet, men langt verre dersom du for eksempel tar stoffskiftemedisiner som Levaxin, der doseringen av virkestoffene er helt avgjørende. Alle medisiner har informasjon om oppbevaring i pakningsvedlegget, og de fleste skal oppbevares i romtemperatur. Noen medisiner, som for eksempel insulin, skal oppbevares i kjøleskap. Mange tenker ikke over dette når de skal ligge på stranda eller er på telttur på dager med sterk varme. Noen oppbevarer også dosetten med de daglige dosene medisin i vinduskarmen, noe som frarådes sterkt av akkurat de samme grunnene. Står sola på mot vinduet, blir det nemlig altfor varmt for medisinene. (Artikkelen fortsetter under bildet.)
Av Lasse Jangaas 26. juni 2025
De fleste er hos legen når de får diagnosen. Janne Amble var på TV. Tekst og foto: Lasse Jangås Så er hun ikke helt som alle andre: En journalist som dukker opp før avtalt tid. En kvinne som ikke sier at hun hater å bli fotografert. Systematikeren som lett vimsete nettopp parkerte sykkelen feil, ikke helt vet hva klokka er og som dessverre har kommet i skade for å ta med seg ektemannens nøkler på vei ut døra. Ikke minst: Hun som hevder å ha funnet sin egen vei ut av stoffskifteproblemene. 4 x Gullruten Kanskje er sannheten at hun faktisk er som alle andre? At en av suksessfaktorene er hennes mot til også å vise fram menneskelig usikkerhet, nysgjerrighet og sårbarhet – og faktisk være seg selv på TV? I så fall har Janne Amble funnet den ideelle kollega på jobben; Kadafi Zaman innehar de samme kvalitetene – rausheten, ydmykheten og fagkompetansen som skal til for å nå hjem hos det norske folk. Og ulike juryer. Glimrende journalistikk kombinert med en befriende ujålete og autentisk tilstedeværelse på skjermen har gitt dem Gullruten i 2021, 2023, 2024 og 2025 for suksessen «Norge bak fasaden» på TV2. Over en million seere på episodene Dødsenglene . (Artikkelen fortsetter under bildet.)
Se flere innlegg